Zakaj je pomembno kakšen je PRVI?

Zakaj je pomembno kakšen je PRVI?

Eno izmed prvih vprašanj, ki vam lahko zdaj roji po glavi je - KDAJ je sploh pravi čas za nakup PRVEGA nedrčka?

Puberteta ponavadi pri dekletih nastopi med 8. in 13. letom starosti. To je čas, ko se njihovo telo razvija in dozoreva. Seveda, je pomembno vedeti da je izkušnja pubertete pri vsaki posameznici lahko drugačna in le ta nastopi ko je telo na to pripravljeno.

Kako se telo v puberteti spreminja?

Ena izmed fizični sprememb, ki jih dekleta najprej opazijo na svojem telesu je rast prsi. Rast prsi je lahko nerazumljiv in stresen proces, še posebaj če dekleta med seboj primerjajo ali če ostali ljudje to opazijo in komentirajo. Normalno je, da prsi rastejo različno hitro in se bodo razvijale do približno 17. leta starosti.

Med puberteto se spremenijo tudi prsne bradavice, ki lahko postanejo rožnate, rjave ali pa se okoli njih poveča tudi rast dlak - vse to je normalno. 

 

Kakšen modrček je primeren?

Ko govorimo o možnostih izbire modrčkov, so te neskončne! Od športnih, ne podloženih trikotno oblikovanih, podloženih, z žico, .. in še več. 

Ko izbiramo prvi nedrček, je predvsem pomembno da je le- ta UDOBEN in izdelani iz MEHKIH in KOŽI PRIJAZNIH materialov, ki dihajo, saj se v najstniških letih poveča tudi potenje.

Predvsem pa je pomembno, da imamo v mislih da se prsi še razvijajo in oblikujejo, zato je zelo pomembno da so nedrčki raztegljivi, in se lepo prilegajo na kožo.

 

Kako izbrati pravo velikost?

Pred nakupom prvega nedrčka, je pomembno da si izmerimo:

  • Obseg pod prsmi (ki označuje dolžino nedrčka)
  • Obseg prsi (ki označuje košarico)
  • Obseg nad prsmi (ki označuje prileganje košarice na kožo)

Pravilno prilegajoč nedrček, tako zagotovi potrebno podporo občutljivemu predelu prsi v vsakem primeru - v mirovanju ali pa med športno aktivnostjo. Ker prsi rastejo in se konstantno spreminjajo, je potrebno meritve obsegov redno spremljati, saj tako zagotovimo dobro prilegajoč nedrček v kateri koli starosti.

Pri Lings Lingerie smo mislili tudi na naša mlajša dekleta in oblikovali nedrček, ki je primeren tudi za najstnice, saj je BREZ kosti!

Ker vemo da bojo dekleta preprosto navdušena, smo ob začetku šolskega leta pripravili paket TREH nedrčkov v najbolj prodajanih barvah, kjer vam enega PODARIMO! Zagotovite si svoj paket 2+1 GRATIS tukaj: NA NAKUP

Pohitite, saj so zaloge omejene!

 

Viri: https://www.healthdirect.gov.au/puberty-for-girls
Nazaj na spletni dnevnik